Makaroonilaatikko metsästä
Hautoen hyvää
Pääruoka
Makaroonilaatikko, tuo tavallisten tiistai-iltojen luottopakki. Arkiruokien aateliston kuuluva, kaikille maistuva vuokaruoka ei mene koskaan metsään!
Paitsi tällä kertaa. Perinteisestä poiketen pääroolissa nähdään näet satokauden kultakimpale, kanttarelli! 🧡
Tämä makaroonilaatikko kelpaa kasvissyöjä-kavereillekin, ja kun pastan vaihtaa gluteenittomaan, keliaakikotkin kiittävät.
Niin ja kannattaa tarjota vannoutuneelle lihansyöjällekin. Saattaa tykätä.
Makaroonilaatikko metsästä
- 1 l tuoreita kantarelleja paloina
- 2 sipulia
- öljyä ja voita
- suolaa
- 5 dl makarooneja
- 6 dl maitoa
- 1/2 pkt (reilu 100 g) Mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
- 3 luomumunaa
- 1 tl suolaa
- Mieluisia yrttejä esim. persiljaa ja ruohosipulia
- Höyräytä sienistä nesteet pannulla.
- Lisää nokare voita ja loraus öljyä sekä silputut sipulit.
- Kuullottele ja mausta kevyesti suolalla.
- Keitä makaroonit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Yhdistä kulhossa sieniseos ja makaroonit.
- Mausta yrteillä.
- Sulata Koskenlaskija maitotilkkaan ja kaada lopun maidon sekaan.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maitoseos mukaan.
- Mausta suolalla.
- Kaada makaroniseos voideltuun vuokaan ja nakkaa munamaito päälle.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.