×
Makaroonilaatikko metsästä

Makaroonilaatikko metsästä

       

Makaroonilaatikko, tuo tavallisten tiistai-iltojen luottopakki. Arkiruokien aateliston kuuluva, kaikille maistuva vuokaruoka ei mene koskaan metsään!

Paitsi tällä kertaa. Perinteisestä poiketen pääroolissa nähdään näet satokauden kultakimpale, kanttarelli! 🧡

Tämä makaroonilaatikko kelpaa kasvissyöjä-kavereillekin, ja kun pastan vaihtaa gluteenittomaan, keliaakikotkin kiittävät.

Niin ja kannattaa tarjota vannoutuneelle lihansyöjällekin. Saattaa tykätä.

Makaroonilaatikko metsästä

  • 1 l tuoreita kantarelleja paloina
  • 2 sipulia
  • öljyä ja voita
  • suolaa
  • 5 dl makarooneja
  • 6 dl maitoa
  • 1/2 pkt (reilu 100 g) Mustaa Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 3 luomumunaa
  • 1 tl suolaa
  • Mieluisia yrttejä esim. persiljaa ja ruohosipulia
  1. Höyräytä sienistä nesteet pannulla.
  2. Lisää nokare voita ja loraus öljyä sekä silputut sipulit.
  3. Kuullottele ja mausta kevyesti suolalla.
  4. Keitä makaroonit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Yhdistä kulhossa sieniseos ja makaroonit.
  6. Mausta yrteillä.
  7. Sulata Koskenlaskija maitotilkkaan ja kaada lopun maidon sekaan.
  8. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maitoseos mukaan.
  9. Mausta suolalla.
  10. Kaada makaroniseos voideltuun vuokaan ja nakkaa munamaito päälle.
  11. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.