Runebergintorttu 2.0 tulee tässä! Torttusista tutut maut löytyvät nyt juhlavasta jälkiruoasta. Helpot herkkuset näyttävät hyviltä ja maistuvat vielä paremmilta.
Torttuilemisiin!
Malja Runebergille
Pohja
4 luomumunaa
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
2 dl piparimuruja (esim. kaurakeksejä)
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa
200 g voisulaa
Vaahdota munat ja sokerit.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
Lopuksi lisää jäähtynyt voisula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 30×30cm) ja paista 200 asteisessa uunissa vajaa parikymmentä minuuttia.
Jätä jäähtymään.
Vadelmahilloke
200 g pakastevadelmia
0,5 dl sokeria
(halutessasi perunajauholusikallinen pieneen vesitilkkaan sekoitettuna, lopuksi seokseen lisättynä ja pulpautettuna)
Keittele vadelmia ja sokeria kotvasen verran.
Halutessasi voit lopuksi hiukan suurustaa hilloketta.
HUOM! Vadelmahillokkeen voit vallan mainiosti korvata myös valmiilla vadelmahillolla!
Lisäksi
1 prk mascarpone-juustoa
1 tl vanilliinisokeria
2 tl sokeria
Vaahdota juusto ja sokerit keskenään kevyesti.
HUOM! Mikäli sitä mascarpone-juustoa ei sieltä omasta jääkaapista löydy, saa soveltaa! Vaalean raidan voi tehdä myös esim. kermarahkasta.
Maljojen kokoaminen: murustele pohjalevyä lasien pohjalle, kostuta halutessasi maidolla (tai sitten sillä tujummalla, mikä oli Runebergin makuun) lisää päälle vadelmahilloketta ja mascarponevaahtoa. Toista, kunnes lasit ovat täynnä.