Sanoiko joku, että on liian aikaista alkaa puhumaan pääsiäisestä?
Ei sanonut.
Siispä sukelletaan maailman mehevimpien suklaamuffinssien maailmaan. Salainen ainesosa on mämmi, mutta jätetään se kertomatta. Säästytään ennakkoluuloilta ja saadaan suut makiaksi!
Mämmimuffinit
125 g voita
200 g tummaa suklaata
250 g mämmiä
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 luomumunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja suklaa kasarissa.
Lisää joukkoon mämmi ja sokerit.
Sekoita mukaan munat.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Anna tuumailla tovi.
Levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin ja lusikoi taikina vuokiin, puolilleen passaa hyvin.
Paista 200 asteisessa uunissa varttisen verran.
Jos uunisi on supersäpäkkä, laske paistolämpöä hiukan.
Kuorrute
50 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
100 g kylmää, maustamatonta tuorejuustoa
rivi, eli neljä palaa, n. 25 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja jätä jäähtymään.
Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin.
Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kotvanen.
Lisää jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi.
Lykkää pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet muffinit.
Viimeistele iloisenkirjavilla koristerakeilla, tai ole viimeistelemättä. Maistuu näet ilmankin.