Mis sie mahottoman hyvää kesäkakkuu tarvihet, ni täs on siul sellanen!
Suloisesti sitruunalta maistuva kahvikakku tuunataan täytekakuksi tuossa tuokiossa. Ja mitä olisikaan kesäkakku ilman mansikoita? No ei ainakaan mansikkakakku.
Siispä suut makiaks ja kakkuilemisiin! ❤️
Mansikkakakku 2.0
3 luomumunaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan kuoriraaste
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voisulaa
Vaahdota munat ja sokerit.
Lisää sitruunan kuoriraaste.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan vuorotellen voisulan kanssa.
Kaada pitkänomaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 170 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes kypsä.
Laske lämpöä tarvittaessa 150 asteeseen, jos uunisi on säpäkkä.
Kumoa ja anna jäähtyä vuoka päällä.
Kakun voi valmistaa jo päivän, parikin ennen tarjoilua jääkaappiin.
Väliin ja päälle:
mansikoita ja tuorejuustokermaa (lykkää kulhoon 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 2 dl kuohukermaa ja vaahdota napakaksi.