×
Mantelinäkkärit

Mantelinäkkärit

       

Suuren suosion saavuttaneet siemennäkkärit saavat siivelleen suussasulavat serkkuset! Nämä luontaisesti gluteenittomat rapeat mantelinäkkärit sopivat juustotarjottimelle, iltateelle tai pieneen suolaiseen nälkään oikein näppärästi. Eikä haittaa, mikäli jauhopeukalosi on jämähtänyt jostain syystä keskelle kämmentä, ainekset surautetaan sukkelaan tehosekoittimella ilman sen suurempia jauhojen jumppailuja!

Ohje

  • 200 g kokonaisia, kuorellisia manteleita
  • 75 g pss mantelijauhetta
  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 3 luomumunaa
  • Päälle hyvälaatuista suolaa. Myös tavallinen sirotinsuola sopii
  1. Jauha kokonaiset pähkinät hienoksi tehosekoittimessa.
  2. Lisää mantelijauhe ja perunajauhot.
  3. Surauta sekaisin ja lisää kananmunat. Aja sileäksi massaksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. auli ohueksi (n.35×35cm levyksi) ja jaa taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
  6. Ripottele päälle suolaa ja paista maltillisessa n.150-170 asteisessa uunissa puolisen
    tuntia. Näkkärit ovat kypsiä, kun levyn pinta on ottanut vähän väriä ja
    rakenne on rapea.
  7. Irroita palat toisistaan ja jätä jäähtymään.