Suuren suosion saavuttaneet siemennäkkärit saavat siivelleen suussasulavat serkkuset! Nämä luontaisesti gluteenittomat rapeat mantelinäkkärit sopivat juustotarjottimelle, iltateelle tai pieneen suolaiseen nälkään oikein näppärästi. Eikä haittaa, mikäli jauhopeukalosi on jämähtänyt jostain syystä keskelle kämmentä, ainekset surautetaan sukkelaan tehosekoittimella ilman sen suurempia jauhojen jumppailuja!
Ohje
200 g kokonaisia, kuorellisia manteleita
75 g pss mantelijauhetta
150 g cashewpähkinöitä
0,5 dl perunajauhoja
3 luomumunaa
Päälle hyvälaatuista suolaa. Myös tavallinen sirotinsuola sopii
Surauta sekaisin ja lisää kananmunat. Aja sileäksi massaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
auli ohueksi (n.35×35cm levyksi) ja jaa taikinapyörällä haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Ripottele päälle suolaa ja paista maltillisessa n.150-170 asteisessa uunissa puolisen
tuntia. Näkkärit ovat kypsiä, kun levyn pinta on ottanut vähän väriä ja
rakenne on rapea.