×
Marjapannari

Marjapannari

       

Tiedetään.. Tässä ei nyt ratsasteta tuoreimpien ja tulikuumimpien trendien aallonharjalla, mutta kyllä tällä alkuvuoden ankeus taklataan ihan tyylikkäästi.

Kun joulun suklaat on syöty ja herkkukaapit kaikuu muutenkin tyhjyyttään, hyppää arkiruokien aatelistoon kuuluva marjapannari kehiin. Ei se suklaita päihitä, mutta hiljentää härnäävän herkkuhäkärän hienosti!

Marjapannari

  • 3 luomumunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 4 dl pakastemarjoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • sokeria maun mukkaan
  1. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Lisää puolet maidosta ja kuivat aineet mukaan.
  3. Sekoita loppu maito mukaan ja anna tovi tuumailla.
  4. Sipaise pyöreään piirakkavuokaan öljyä ja kippaa taikina siihen.
  5. Sekoita perunajauho jäisiin marjoihin (tässä mustikkaa ja vadelmaa) ja levitä päälle. Taikinan päälle siis.
  6. Ripottele pintaan sokeria maun mukaan.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  8. Syö siivu sellaisenaan tai jätskin kaverina!