Marjatarhurin juustokakku

Marjatarhurin juustokakku

Uunissa paistettava juustokakku on samettisen pehmeä, suussasulava klassikko, joka ei kahvipöydässä esittelyjä kaipaa. Täyteläinen maku saa sopivasti särmää sitruunasta ja koko komeus kruunataan puutarhan parhailla marjoilla. Mikäli tarkoituksenasi on viedä vierailta jalat alta, saada suku hiljaiseksi tai muuten vain loihtia läheisillesi kakku vailla vertaa, tämä resepti on justiinsa siulle!

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 luomumuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinisokeria
  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tasaiseksi massaksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle, sipaise rasvaa reunoille ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte

  • 5 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 rkl vaniliinisokeria
  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja 1/2 dl mehua
  • 1 dl perunajauhoja
  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria keskenään napakaksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset, 1 dl sokeria ja kaikki loputkin täytteen ainekset.
  4. Kääntele sekaan viimeiseksi valkuaisvaahto.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteisen uunin alatasolla reilun tunnin verran.
  6. Käännä uunin vastukset pois päältä ja jätä jäähtymään jälkilämpöön ennen uunista ottamista.
  7. Kun kakku on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, nosta vuokineen päivineen yöksi jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä sesongin makeimpien marjojen kera!

Vinkki!

Soseuta tuoreita tai pakastettuja mansikoita ja halutessasi ripaus sokeria sauvasekoittimella tasaiseksi ja saat juustokakulle kastikkeen!