Marjatarhurin kahvikakku
Hautoen hyvää
Makea leivonta
Kesäisessä kahvikakussa valkosuklaa kesyttää kotipihan kirpeät marjat.
Herkullinen herukkakakku on oikea kahvipöydän kaunotar!
Marjatarhurin kahvikakku
- 175 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 tl vaniliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 3 dl punaherukoita
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää luomumunat yksitellen samalla napakasti vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
- Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaarouhe ja viinimarjat.
- Levitä pitkänomaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 150 asteisessa uunissa tunnin verran tai kunnes kypsä.
- Kumoa hieman jäähtyneenä.
Mie koristelin jäähtyneen kakun pikaisella kuorrutteella (2 dl tomusokeria ja ~2 rkl sitruunanmehua) ja marjoilla. Sie voit matkia, tai mutustella sellaisenaan.