×
Minikakkuset

Minikakkuset

       

Suurempia sukujuhlia saadaan vielä (onneksi) odotella, mutta pienemmät kekkerit perheen kesken on aina paikallaan. Etenkin ensi sunnuntaina!

Vaikkei äitienpäivää vietetäkään suuremmalla seurueella, ei tarjoiluista tarvitse tinkiä! Minikakkuset pitää huolen, että jokainen suu saadaan makeaksi, vaikkei valtavia kermakakkuja vielä kannatakaan kyhäillä.

Ps. Jos äiti on yhtään aamu-uninen, nämä nopeat herkut ehtii loihtia pöytään vielä päivänsankarin pötkötellessä.

Minikakkuset (n. 20 muffinia)

  • 2 dl piimää
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl vaniliinisokeria
  • 2 sitruunan kuoriraasteet
  • 3 luomumunaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita piimä, sokerit, sitruunankuoriraasteet, munat ja rypsiöljy kulhossa (sähkövatkainta ei tarvita).
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sukkelasti sekoittaen.
  3. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin kolosiin tai käytä napakoita paperisia muffinivuokia.
  4. Paista 170 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jätä jäähtymään.

Täyte & kuorrute

  • 1 rs (200 g) sitruunatuorejuustoa (tai maustamatonta, johon lisätty hiukan sitruunankuoriraastetta)
  • 100 g pehmeää voita
  • 5-6 dl tomusokeria
  1. Sekoita pehmeä voi tuorejuustoon, kunnes ovat kunnolla sekaisin.
  2. Lisää tomusokeria hissukseen, kunnes saat sopivan paksuista, pursotettavaa tahnaa.
  3. Halkaise muffinit, täytä, kuorruta ja koristele oman mielen mukaan.

Jos herkkuhetki on hetimmiten, voit ennen täyttämistä kostuttaa leivosten pohjat esim. ruokalusikallisella maitoa tai sitruunamehua.