×
Minuuttimunkit

Minuuttimunkit

       

Vappu vieköön!

Pieni paperipussi pistelee parastaan ja kätkee sisäänsä suupalan jos toisenkin!

Kun perinteisen pullataikinan pyöräyttämiseen, kohotteluun ja keittiössä kärvistelyyn ei ole aikaa, on tyytyminen munkittomaan vappuun.

Höpö höpö! Mutkat suoriksi ja minuuttimunkeilla suupielet sokerisiksi!

Suit sait sukkelasti sekoitettavasta taikinasta valmistuu vikkelästi pirtsakan sitruunaisia pikamunkkeja. Näitä pieniä namupalleroita voi santsata huoletta kerran jos toisenkin!

Minuuttimunkit

  • 4 luomumunaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 sitruunan kuoriraasteet
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  1. Sekoita munien rakenne kevyesti rikki kulhossa.
  2. Lisää mukaan rahka, sokerit, suola ja raastetut sitruunankuoret.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sukkelasti sekoittaen.
  4. Lykkää taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
  5. Kuumenna rypsiöljy esim. paistinpannussa 170-180 asteiseksi.
  6. Pursota taikinasta öljyyn saksilla katkaisemalla n. neljäsenttisiä pätkiä paistumaan.
  7. Nouki valmiit, kauniin kullanruskeat herkut reikäkauhalla talouspaperin päälle ja pyörittele lämpiminä sokerissa.