×
MM-munakupit

MM-munakupit

       

Tällä ei ole mitään tekemistä parhaillaan käynnissä olevien MM-hiihtojen kanssa. Reseptin mukiinmenevä nimi tulee sanoista ”miljoonien mahdollisuuksien munakupit”. Olis vaan ollu niin pitkä nimi, että vähän lyhensin.

Itseasiassa ei tässä nyt ihan harhaan johdettu. Minimunakkaat muffinipellillä valmistuvat suorastaan yhtä nopeasti, kuin suomalaiset karsiutuvat (tai kaatuvat) hiihtoladulta. Erojakin kuitenkin löytyy. Nämä munakkaat onnistuvat ja menevät aina maaliin, hiihtäjistä ei voi koskaan mennä takuuseen.

Vitsit sikseen, tää on suksee! (Bu-dum-tsihh!)

Arkiruokien autuaaseen aatelistoon sukkelasti sujahtava resepti, olkaa hyvät!

Munakupit

  • 5-6 luomumunaa
  • 2 dl maitoa
  • ripaukset suolaa, sokeria ja mustapippuria
  • parsakaalia ja sipulia kevyesti öljyssä kuullotettuna ja maun mukaan maustettuna
  • pakasteherneitä kevyesti keitettynä
  • lämminsavulohta
  • päälle juustoraastetta
  1. Voitele muffinipellin koloset.
  2. Riko munien rakenne rikki, lisää mukaan maito ja mausteet.
  3. Täytä muffinipellin koloset puoleen väliin asti parsakaalilla, sipulilla, herneillä ja savulohella.
  4. Kaada munamaitoseos kätevästi kannuun ja täytä sillä koloset liki piripintaan.
  5. Ripottele vähän juustoraastetta päälle ja lykkää 200 asteiseen uuniin n. 15-20 minuutiksi.
  6. Nauti aamupalalla, välipalalla, iltapalalla tai millä tahansa palalla.

Ps. Nimensä mukaisesti täytevaihtoehtoja on vähintäänkin miljoona…

Kokeile esim. tonnikalaa, pakasteherneitä, savukinkkua, juustoa, ananasta, maustettua, kypsää jauhelihaa, paprikaa, fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, keitettyä perunaa, graavi- tai kylmäsavulohta, makkarapaloja, erilaisia sipuleita, erilaisia juustoja, sieniä, paistettua pekonia, raejuustoa, pinaattia, yhtään yrttiä tietenkään unohtamatta.

Niin ja ei nyt välttämättä kaikkia näitä samalla kertaa, vaan poimi listalta lempparisi oman maun mukaan!