Viikonlopun viilein jälkkärivinkki! Laadukkaat luomumunat taipuvat moneen ja mokkamousse on erinomainen esimerkki siitä! Tämä on luottoresepti, joka on parempi laittaa visusti talteen!
Ohje
1 dl vahvaa kahvia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
150 g tummaa suklaata rouhittuna
4 valkuaista
2 dl kuohukermaa
Sekoita kahvi, sokeri ja keltuaiset vesihauteessa, kunnes seos sakenee.
Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.
Jätä jäähtymään.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kulhossa.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
Lisää molemmat vaahdot jäähtyneeseen suklaaseokseen.
Mikäli maltat, nosta hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ja annostele sitten tarjoiluastioihin.
Mousse maistuu aterian päättäjänä ja toimii mainiosti taltuttamaan äkillisen makeanhäkärän!