Mokkamousse
Viikonlopun viilein jälkkärivinkki! Laadukkaat luomumunat taipuvat moneen ja mokkamousse on erinomainen esimerkki siitä! Tämä on luottoresepti, joka on parempi laittaa visusti talteen!
Ohje
- 1 dl vahvaa kahvia
- 1,5 dl sokeria
- 4 keltuaista
- 150 g tummaa suklaata rouhittuna
- 4 valkuaista
- 2 dl kuohukermaa
- Sekoita kahvi, sokeri ja keltuaiset vesihauteessa, kunnes seos sakenee.
- Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.
- Jätä jäähtymään.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi kulhossa.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
- Lisää molemmat vaahdot jäähtyneeseen suklaaseokseen.
- Mikäli maltat, nosta hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ja annostele sitten tarjoiluastioihin.
Mousse maistuu aterian päättäjänä ja toimii mainiosti taltuttamaan äkillisen makeanhäkärän!