Vanhanajan kananmunasalaatti on klassikko vailla vertaa! Se maistuu kesäpöydässä savustetun kalan kaverina, menee mainiosti makkaran mukana tai ihan itsekseen sellaisenaan! Perinteinen resepti on useimmiten niin kyllästetty kermalla, että munat meinaa jäädä tyystin taka-alalle. Päätin, että tähän on tultava muutos! Tässä ohjeessa päärooli on luonnollisesti luomumunilla ja kermojen jäädessä kylmiöön, kesähelteillä tämä on turvallisempaa tarjottavaa säilyvyydenkin kannalta. Lopputuloksena kertakaikkisen kesäinen kananmunasalaatti!
Ohje
Salaatinlehtiä
Keitettyjä uusia perunoita
Kananmunakastiketta
Koristeluun:
kesäsipulin varsia
keitettyjä luomumunia
Kananmunakastike
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
3 luomumunaa keitettynä
1 tl suolaa
2 tl sinappia
ripaus valkopippuria
ruohosipulia silputtuna
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa.
Lisää jauhot ja sekoittele hetki, jotta jauhot kypsyvät, mutteivät ruskistu.
Lisää maito ja sekoita kunnes kastike kiehahtaa.
Laske lämpötilaa, lisää pilkotut kananmunat ja anna hautua hetken.
Mausta ja jätä jäähtymään.
Tässä vaiheessa kastike saa olla löysää, sillä jäähtyessään se jähmettyy.