Mummikan munasalaatti
Vanhanajan kananmunasalaatti on klassikko vailla vertaa! Se maistuu kesäpöydässä savustetun kalan kaverina, menee mainiosti makkaran mukana tai ihan itsekseen sellaisenaan! Perinteinen resepti on useimmiten niin kyllästetty kermalla, että munat meinaa jäädä tyystin taka-alalle. Päätin, että tähän on tultava muutos! Tässä ohjeessa päärooli on luonnollisesti luomumunilla ja kermojen jäädessä kylmiöön, kesähelteillä tämä on turvallisempaa tarjottavaa säilyvyydenkin kannalta. Lopputuloksena kertakaikkisen kesäinen kananmunasalaatti!
Ohje
- Salaatinlehtiä
- Keitettyjä uusia perunoita
- Kananmunakastiketta
Koristeluun:
- kesäsipulin varsia
- keitettyjä luomumunia
Kananmunakastike
- 50 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1/2 l maitoa
- 3 luomumunaa keitettynä
- 1 tl suolaa
- 2 tl sinappia
- ripaus valkopippuria
- ruohosipulia silputtuna
- Sulata voi pinnoitetussa kattilassa.
- Lisää jauhot ja sekoittele hetki, jotta jauhot kypsyvät, mutteivät ruskistu.
- Lisää maito ja sekoita kunnes kastike kiehahtaa.
- Laske lämpötilaa, lisää pilkotut kananmunat ja anna hautua hetken.
- Mausta ja jätä jäähtymään.
- Tässä vaiheessa kastike saa olla löysää, sillä jäähtyessään se jähmettyy.
Salaatin kokoaminen
- Levitä reilulla kädellä salaatinlehtiä laakealle vadille.
- Sekoita kulhossa jäähtyneet, pilkotut uudet potut ja jäähtynyt kananmunakastike.
- Levitä salaatinlehtien päälle ja koristele silputuilla kesäsipulin varsilla sekä keitetyillä ja lohkotuilla luomumunilla!