Mummon murupiirakka
Piirakoiden parhaimmistoon kuuluva klassikko on parasta paistettavaa keväiseen kahvipöytään. Maista vaikka! ❤️
Mummon murupiirakka
Pohja
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 3 dl sokeria
- 3 tl vanilliinisokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 250 g voisulaa
- 4 luomumunaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula.
- Nappaa n. 3 dl murua talteen ja lisää rikki vatkatut kananmunat jäljelle jäävään seokseen.
- Levitä pohja jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille.
Täyte
- ~ 1 l raparperia paloina
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 3 luomumunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- Levitä raparperit pohjalle.
- Yhdistä loput täytteen ainekset ja kaada raparperipalojen päälle.
- Ripottele muruseos pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!