Mummon murupiirakka

Mummon murupiirakka

Piirakoiden parhaimmistoon kuuluva klassikko on parasta paistettavaa keväiseen kahvipöytään. Maista vaikka! ❤️

Mummon murupiirakka

Pohja

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 250 g voisulaa
  • 4 luomumunaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula.
  2. Nappaa n. 3 dl murua talteen ja lisää rikki vatkatut kananmunat jäljelle jäävään seokseen.
  3. Levitä pohja jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratun, reunallisen uunipellin pohjalle ja reunoille.

Täyte

  • ~ 1 l raparperia paloina
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 3 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  1. Levitä raparperit pohjalle.
  2. Yhdistä loput täytteen ainekset ja kaada raparperipalojen päälle.
  3. Ripottele muruseos pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä ja nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!