Munajuusto maistuu sellaisenaan herkullisena lisänä ruokapöydässä ja toimii hillosilmän kanssa aterian makeana päättäjänä!
Ohje:
1,5 l kevytmaitoa
3 luomumunaa
1 prk kermaviiliä
0,5 l piimää
suolaa
Lämmitä maito ja munat kattilassa.
Anna pulpahtaa ja nosta levyltä.
Lisää piimä ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
Nosta liedeltä ja anna seoksen rauhassa jäähtyä.
Kerää pohjalle muodostunut juustomassa avatuilla suodatinpusseilla vuorattuun siivilään reikäkauhaa apuna käyttäen ja ripottele massaan samalla hieman suolaa.
Mikäli omistat juustomuotin, kaiva se viimeistään tässä vaiheessa esiin kaapin perukoilta.
Nosta juustomassan päälle pieni paino ja laita jääkaappiin valumaan yön yli.
Kumoa juusto uunivuokaan, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa kunnes juusto on saanut kauniin värin!
Vinkki!
Erottunut neste kannattaa hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinaan ja leipoa täyteläisen makuisia lämpimäisiä!