Toiset askartelee kransseja oviin. Mie mielummin pöytään. Nämä näppärät suolapalaset passaa niin pikkujouluihin kuin itse aattoakin ihastuttamaan. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan ja aina maistuu!
Munakaskranssi
6 luomumunaa
5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
Sekoita tasaiseksi taikinaksi,
anna hetken tuumailla,
lykkää sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30×30 cm) ja
tyrkkää 200 asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi.
Anna jäähtyä liinan alla.
Täyte
pieni pussi pakastettuja kantarelleja (tai muita sieniä)
pari sipulia
persiljaa tai muuta mieluista yrttiä
valkosipulijauhetta, suolaa, mustapippuria
1/2 pkt Mustaa Koskenlaskijaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
Lykkää sienet pannulle ja höyryttele nesteet pois.
Lisää nokare voita tai loraus öljyä pannulle silputtujen sipulien kanssa ja anna kuullottua.
Lisää mausteet ja Koskenlaskija.
Anna jäähtyä kotva ja sekoita tuorejuusto joukkoon.
Levitä täyte munakaspohjan päälle, kääri tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan ja jätä saumapuoli alle.
Lykkää jääkaappiin ja leikkaa syömistä ennen paloiksi kranssin muotoon.