Munakaskranssi
Toiset askartelee kransseja oviin. Mie mielummin pöytään. Nämä näppärät suolapalaset passaa niin pikkujouluihin kuin itse aattoakin ihastuttamaan. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan ja aina maistuu!
Munakaskranssi
- 6 luomumunaa
- 5 dl maitoa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi,
- anna hetken tuumailla,
- lykkää sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30×30 cm) ja
- tyrkkää 200 asteiseen uuniin n. 25 minuutiksi.
- Anna jäähtyä liinan alla.
Täyte
- pieni pussi pakastettuja kantarelleja (tai muita sieniä)
- pari sipulia
- persiljaa tai muuta mieluista yrttiä
- valkosipulijauhetta, suolaa, mustapippuria
- 1/2 pkt Mustaa Koskenlaskijaa
- 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- Lykkää sienet pannulle ja höyryttele nesteet pois.
- Lisää nokare voita tai loraus öljyä pannulle silputtujen sipulien kanssa ja anna kuullottua.
- Lisää mausteet ja Koskenlaskija.
- Anna jäähtyä kotva ja sekoita tuorejuusto joukkoon.
- Levitä täyte munakaspohjan päälle, kääri tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan ja jätä saumapuoli alle.
- Lykkää jääkaappiin ja leikkaa syömistä ennen paloiksi kranssin muotoon.
- Koristele mieluisaksi ja ai että 💚