Ei nimi miestä pahenna, saati sitten suolaista suupalasta.
Hurjasta nimestään huolimatta munarulla on parasta, mitä iltapalapöytä voi päällään kantaa.
Koemaistajien mielestä munarulla painii herkullisuudellaan parhaiden lihapiirakoiden sarjassa. Sarja on kuitenkin raskas tälle hiukan keveämmälle kaverille, eikä voittoa tullut. Tuli murskavoitto!
Munarulla
150 g voita
2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
4 luomumunaa
9-10 dl vehnäjauhoja
Mittaa voi ja maito kasariin.
Lämmittele, kunnes voi on sulanut.
Kaada seos kulhoon.
Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseksi jäähtyneeseen seokseen.
Sekoita mukaan rikki vatkatut kananmunat ja jauhot.
Jumppaile taikinaa käsin tovi, jotta saat kimmoisan, kulhon reunoista irtoavan taikinan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Täyte
Muutama sipuli öljyssä kuullotettuna ja maun mukaan valkosipulijauheella ja suolalla maustettuna
5 keitettyä luomumunaa
puntti persiljaa silputtuna
1 luomumuna voiteluun
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kuten korvapuusteja kyhätessä.
Levitä päälle kuullotetut sipulit ja kananmunaleikkurilla viipaloidut keitetyt kananmunat.
Ripottele vielä persiljasilppu päälle.
Kääri rullalle kuten tekisit kääretorttua.
Jätä saumapuoli alle ja nipistä päät tiukasti kiinni.
Anna kohota rauhassa vielä ennen paistoa.
Voitele luomumunalla ja paista vajaassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Sipaise siivulle halutessasi voita ja nauti iltapalalla tai nappaa raikkaan salaatin kanssa mukaan lounaalle töihin!