Munkkimuffinit

Munkkimuffinit

Vappu tulla tupsahti vaivihkaa kotoilevan kansan keskelle. Ja mitäs sitä kaunistelemaan, tätä kevättä kuvaa varmasti parhaiten sana poikkeus. Viikon resepti jatkaa samoilla linjoilla. Nyt tehdään nimittäin poikkeuksia toisensa perään. Ei kanneta selkä vääränä ja pullotolkulla kaupasta öljyä, ei kohotella munkkitaikinoita kolmea kertaa, ei stressata oikeista paistolämpötiloista tai pelätä, että koko kyökki leimahtaa liekkeihin. Unohdetaan se käryävä keittiö ja toivoton tuskahiki. Mennään sieltä, mistä aita on matalin. Tai oikeastaan unohdetaan koko aita. Nenäsi edessä nököttää näet resepti, jonka onnistumisprosentti on tapissa tumpelollakin jauhopeukalolla. Se valmistuu vikkelästi, ilman vatkaimia tai muita vempaimia. Mutta tärkeimpänä, munkkimuffinit maistuvat makealta vapulta.

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • ripaus suolaa
  • 3 luomumunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 100 g voisulaa
  • Kuorrutukseen voisulaa ja sokeria
  1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja jäähtynyt voisula.
  3. Sekoita nopeasti kuivien aineiden joukkoon.
  4. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla (taikinasta tulee n.15 kpl).
  5. Annostele vuokiin ja paista 170 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
  6. Anna muffinien hetkisen verran hengähtää ja sivele voisulaa pintaan tai pidä pohjasta kiinni ja kasta yläosa nopsasti sulaan voihin.
  7. Kaada sokeria astiaan ja pyörittele muffinille kuorrutus.