Perinteisen kermaviilipiirakan pikkuserkku on paistamisen ja maistamisen arvoinen kesäherkku. Parempaa saa hakea, mut ei tarvii. Kesän paras piirakka on tässä! 💙
Mustikka-mascarponepiiras
Pohja
75 g voita
1 dl sokeria
1 luomumuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
1 rs (250 g) mascarpone-juustoa
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 luomumunaa
1 sitruunan kuoriraaste
4-5 dl tuoreita mustikoita
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää luomumuna samalla napakasti vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
Painele jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Nosta jääkaappiin odottelemaan.
Sekoita kaikki täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta kulhossa.
Levitä puolet mustikoista piirakkapohjalle, kaada päälle täyte ja ripottele pinnalle loput marjat.
Lykkää 175 asteisen uunin alatasolle paistumaan noin 50 minuutiksi.
Anna jäähtyä rauhassa ja lykkää jääkaappiin vetäytymään.
Ps. Mikäli käytät vielä viimevuotisia pakastemustikoita, pyörittele niiden sekaan hieman perunajauhoja.