Mustikka-mascarponepiiras
Perinteisen kermaviilipiirakan pikkuserkku on paistamisen ja maistamisen arvoinen kesäherkku. Parempaa saa hakea, mut ei tarvii. Kesän paras piirakka on tässä! 💙
Mustikka-mascarponepiiras
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 luomumuna
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl ruisjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rs (250 g) mascarpone-juustoa
- 1 prk (200 g) maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- 4-5 dl tuoreita mustikoita
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää luomumuna samalla napakasti vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
- Painele jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin odottelemaan.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta kulhossa.
- Levitä puolet mustikoista piirakkapohjalle, kaada päälle täyte ja ripottele pinnalle loput marjat.
- Lykkää 175 asteisen uunin alatasolle paistumaan noin 50 minuutiksi.
- Anna jäähtyä rauhassa ja lykkää jääkaappiin vetäytymään.
Ps. Mikäli käytät vielä viimevuotisia pakastemustikoita, pyörittele niiden sekaan hieman perunajauhoja.