Mustikkapiirakka menee kesän kuumuudesta rullalle! Tästä kääretortusta löytyy perinteisen piirakan tutut maut uudessa muodossa. Heinäkuun helteilläkin tämä torttu on säilyvä suupala, sillä se ei sisällä lainkaan maitotuotteita. Maistuu mainiosti sellaisenaan, muttei pahastu mikäli saa pienen vaniljajäätelöpallon viereensä!
Ohje
4 luomumunaa
1,5 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n.30×30cm) ja paista 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Kumoa levy toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja jätä pyyhkeen alle jäähtymään.
Mustikkacurd
3 dl mustikoita
1,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
4 luomumunan keltuaista
20 g voita
ripaus vaniliinisokeria
Mittaa mustikat, sokeri ja vesi pinnoitettuun kattilaan.
Kuumenna ja keittele noin vartti kunnes seos on tasaista ja hieman sakeutunut.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa ja lisää mustikkaseokseen sekoittaen.
Anna pulpahtaa ja mausta vaniliinisokerilla. Jätä jäähtymään.
Levitä jäähtynyttä mustikkacurdia kääretorttulevylle ja kääräise rullaksi!
Vinkki!
Mikäli et käytä kaikkea mustikkacurdia torttuun, se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja sopii puuron päälle tai jogurtin joukkoon!