Mustikkapaistos
Nopeaa nokittavaa
Makea leivonta
SE ON SIINÄ!
Nimittäin kesäjälkkäreiden uusi kuningas!
Pirtsakka paistos koostu keksipohjasta, mustikoista ja pumpulinpehmeästä päällisestä. Vikkelästi valmistuva viettelys viipyy uunissa kymmenisen minuuttia ja sujahtaa parempiin suihin vieläkin sukkelammin.
Mustikkapaistos
- 13 Digestive-keksiä
- 30 g voisulaa
- ripaus kardemummaa
- 4 dl tuoreita mustikoita
- 3 luomumunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
- 1 prk kermaviiliä
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniliinisokeria
- 1 sitruunan kuoriraaste
- Mustikoita ja muuta mukavaa koristeluun
-
Jauha keksit monitoimikoneessa (tai käsin, kaikki keinot sallittuja) muruksi.
- Sekoita joukkoon voisula ja kardemumma.
- Painele keksiseos voideltuun n. 2 l vetoiseen uunivuokaan.
- Levitä mustikat pohjan päälle.
- Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita kermaviili, keltuaiset, sokerit ja sitruunan raastettu kuori keskenään.
- Nostele valkuaisvaahto mukaan ja sekoita varoen tasaiseksi.
- Levitä mustikoiden päälle.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia.
- Koristele tuoreilla mustikoilla, tomusokerilla ja sitruunamelissan lehdillä tai syötävillä kukilla kivannäköiseksi.
- Tarjoile lämpimänä vieraille ja nautiskele loput kylmänä ihan itsekseen!
Ps. Keliaakikon versio syntyy helposti vaihtamalla keksit gluteenittomiin!