×
Nokkos-fetakupit

Nokkos-fetakupit

,     ,    

Nokkonen, tuo tämän perjantain polttavin puheenaihe pistelee parastaan näissä näppärissä kupposissa! Alunperin nämä ketoilevalle kaverilleni kehittelemäni kupit ovat sittemmin niittäneet suurta suosiota myös piireissä, joissa hiilarit eivät hirvitä. Kumpaan kastiin kuulutkaan, taatusti tykkäät! 💚

Nokkos-fetakupit

  • 6 luomumunaa
  • 200 g fetaa (mieluusti maustettua, esim. yrtti/valkosipuli)
  • 1 l tuoretta nokkosta
  • 1 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  1. Ryöppää nokkoset. Eli huuhtele ne, kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä ja lykkää poreisiin muutamaksi minuutiksi. Valuta lävikössä ja purista nyrkissä kaikki vesi pois.
  2. Hienonna leikkuulaudalla.
  3. Sekoita munat, murusteltu feta, nokkoshakkelus, juusto ja mausteet kulhossa.
  4. Voitele muffinivuoan koloset tai vuoraa vuoka silikonisilla vuoilla ja jaa taikina vuokiin (n. 12 kpl).
  5. Paista 175 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia. Tarvittaessa laske lämpöä lopussa, mikäli uunisi on säpäkkä.
  6. Tarjoile kahvipöydässä suolaisena palana tai nautiskele lounaalla, välipalalla, tai no.. ihan millon vaan!