×
Nokkosleipäset

Nokkosleipäset

       

Ja perjantain polttavin puheenaihe on…

Nokkonen!

Tuo satokauden supersankari, villiyrttien kuningas, hyvänmakuinen, C-vitamiinia pullollaan oleva, ravintorikas rautapommi taipuu keittoihin, paistoksiin, lisukkeisiin, lettuihin, pannukakkuihin ja mitä vielä!

No sitä vielä, että aamun kaurapuuro saa uuden elämän näissä näppärästi valmistuvissa leipäsissä, joissa on ravintoarvot ja maku kohdillaan.

Nokkosleipäset

  • 5 dl kylmää kaurapuuroa
  • 3 luomumunaa
  • 1 l tuoreita nokkosia
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • ripaukset suolaa ja sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Aloitellaan nokkosten ryöppäyksellä; huuhtele nokkoset, kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä ja kiehauta nokkosia muutama minuutti.
  2. Valuta lävikössä ja puristele napakasti kaikki vesi pois.
  3. Hienonna hakkelukseksi.
  4. Sekoita kulhossa kaurapuuro, kananmunat, nokkoshakkelus ja öljy.
  5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset.
  6. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja jaa leivinpaperin päälle keoiksi.
  7. Tasoittele leipäsiksi ja paista 200 asteisessa uunissa noin vartin verran.