×
Nokkospihvit

Nokkospihvit

       

Hoi sie!

Onko virta vähissä ja puhti poissa? Kevätväsymys kenties käsin kosketeltavissa? Vastustuskyky valahtanut, mieli maassa ja viimeisetkin voiman rippeet haihtuneet taivaan tuuliin? Taidat olla tirsojen tarpeessa… Eiköhän heitetä hanskat tiskiin.

No kuule päinvastoin!

Hanskat heilumaan, nyt vaihtu nimittäin nokoset nokkoseen! Sesongin polttavin puheenaihe, tuo Suomen luonnon supervoima on tällä hetkellä parhaimmillaan. Jätä pinaatit kaupan pakastealtaisiin ja suunta nokka kolmantena koipena takapihallesi. A-, C-, E- ja K-vitamiinia, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, kuitua, rutkasti rautaa, kivennäis- ja hivenaineita… ihan hyvin moiselta rikkaruoholta! Suussasulavat superlettukestit alkakoon! ☀️

  • 4 luomumunaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl piimää
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l (n.50g) tuoreita nokkosenlehtiä
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Aloittele nokkosten ryöppäämisestä.
  2. Nypi lehdet irti varsista.
  3. Kiehauta isossa kattilassa reilusti vettä.
  4. Ryöppää nokkosia muutama minuutti, valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä.
  5. Purista vesi pois nyrkissä.
  6. Hienonna leikkuulaudalla pieneksi.
  7. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
  8. Lisää loput ainekset ja anna turpoilla puolisen tuntia.
  9. Voit myös mainiosti tehdä taikinan jääkaappiin jo edellisenä päivänä!
  10. Paista haluamasi kokoisia lettusia öljyssä ja tarjoile esim. puolukkahillon ja raejuuston kanssa!

Vinkkisiä!

Kerää vain pieniä, nuoria nokkosia. Kumihanskat on kovin kätevät. Isojen teiden varsilta ja huussin tai navetan takaa nokkoset on syytä jättää keräämättä mahdollisen korkean nitriittipitoisuuden vuoksi.