×
Omenatarhurin kinkkupiiras

Omenatarhurin kinkkupiiras

       

Savukinkkua, sinappia, sipulia ja pihapuun omenoita. Niin no, vähän jouduin naapurin omenapuun alla piipahtamaan.. mutta näistä aineksista rakentuu kuitenkin syksyn illanistujaisten ihanin piirakka! ❤

Savukinkun kaveripiiriin kuuluva, kotimainen omena, on onnellisimmillaan päästessään piristämään piirakkaa! Sivuosien sinappi ja sipuli pitävät huolen hurmaavasta lopputuloksesta.

Saa tykästyä!

Omenatarhurin kinkkupiiras

Pohja

  • 1 luomumuna
  • 1 dl maitoa
  • 75 g voisulaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus mustapippuria
  1. Sekoita kananmuna, maito ja jäähtyvyt voisula kulhossa.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Anna tuumailla tovi ja levitä sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Nosta jääkaappiin uottelemaan.

Täyte

  • 200 g savukinkkua
  • 2 pihapuun omenaa
  • 2 sipulia
  • öljyä kuullotteluun
  • ruohosipulia
  • 3 luomumunaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria ja maun mukaan valkosipulijauhetta
  • juustoraastetta pinnalle
  1. Kuutioi kinkku, omenat ja sipulit.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä hetkinen.
  3. Lisää kinkut ja omenat lämmittelemään.
  4. Mausta ruohosipulilla.
  5. Sekoita munat, kermaviili, maito, sinappi ja mausteet kulhossa.
  6. Lykkää kinkkuseos piirakkapohjan päälle.
  7. Kaada niskaan munamaito (ei siis omaan niskaan, vaan täytteen päälle!)
  8. Ripottele päälle juustoraastetta ja lykkää 200 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.
  9. Tarvittaessa laske lopussa lämpöä, jos uunisi on tosi säpäkkä.
  10. Anna jäähtyä ja nautiskele iltapalaksi teekupposen kera.

Viikonloppuna viereen sopii myös lasillinen punaista.