Omenatarhurin kinkkupiiras
Savukinkkua, sinappia, sipulia ja pihapuun omenoita. Niin no, vähän jouduin naapurin omenapuun alla piipahtamaan.. mutta näistä aineksista rakentuu kuitenkin syksyn illanistujaisten ihanin piirakka! ❤
Savukinkun kaveripiiriin kuuluva, kotimainen omena, on onnellisimmillaan päästessään piristämään piirakkaa! Sivuosien sinappi ja sipuli pitävät huolen hurmaavasta lopputuloksesta.
Saa tykästyä!
Omenatarhurin kinkkupiiras
Pohja
- 1 luomumuna
- 1 dl maitoa
- 75 g voisulaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus mustapippuria
- Sekoita kananmuna, maito ja jäähtyvyt voisula kulhossa.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna tuumailla tovi ja levitä sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin uottelemaan.
Täyte
- 200 g savukinkkua
- 2 pihapuun omenaa
- 2 sipulia
- öljyä kuullotteluun
- ruohosipulia
- 3 luomumunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 2 tl sinappia
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria ja maun mukaan valkosipulijauhetta
- juustoraastetta pinnalle
- Kuutioi kinkku, omenat ja sipulit.
- Kuullota sipuleita öljyssä hetkinen.
- Lisää kinkut ja omenat lämmittelemään.
- Mausta ruohosipulilla.
- Sekoita munat, kermaviili, maito, sinappi ja mausteet kulhossa.
- Lykkää kinkkuseos piirakkapohjan päälle.
- Kaada niskaan munamaito (ei siis omaan niskaan, vaan täytteen päälle!)
- Ripottele päälle juustoraastetta ja lykkää 200 asteiseen uuniin reiluksi puoleksi tunniksi.
- Tarvittaessa laske lopussa lämpöä, jos uunisi on tosi säpäkkä.
- Anna jäähtyä ja nautiskele iltapalaksi teekupposen kera.
Viikonloppuna viereen sopii myös lasillinen punaista.