Raha ei kasva puussa, mutta onneksi omenat kasvavat!
Ja tällä kertaa se on liki sama asia. Nokkasi edessä nököttää nimittäin heikottavan hyvä herkkunen. Joten tuolia alle, voipi koivet lähteä alta! Mikäli omenat tekevät siut yhtä onnelliseksi kuin allekirjoittaneen ja innostut niistä niin, että melkein itkettää, jatka lukemista. Tai ei tarvitse itkettää. Riittää, että herkkuhammasta kolottaa. Uuniomenoita, piirakkaa vaiko pannukakkua? Kaikkea kiitos ja vielä samalla kertaa! Kirpeimmätkin kotimaiset kesyyntyvät pannukakkutaikinassa, joka aateloidaan paistamisen loppumetreillä täyteläisellä toscakuorrutuksella.
Omenatoscapannari (pellillinen)
1 l maitoa
4 luomumunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
3 rkl rypsiöljyä
kotimaisia omppuloita
Sekoita kaikki ainekset omenoita lukuun ottamatta tasaiseksi taikinaksi.
Anna turpoilla puolisen tuntia tai minkä maltat.
Huuhtase omput, poista siemenkodat ja leikkaa kuutioiksi.
Levitä leivinpaperoidun uunipellin päälle (omenoita sen verran, että pohja peittyy).
Kaada pannaritaikina omenoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kun paistoaikaa on jäljellä pari minuuttia valmista toscakuorrute.
Toscakuorrute
150 g voita
3 rkl maitoa
150 g sokeria
150 g mantelirouhetta
3 rkl vehnäjauhoja
Sulata voi kasarissa.
Lisää maito ja muut ainekset ja anna kiehua muutama minuutti.
Ota pannari uunista ja valuta kuorrute tasaisesti sen päälle.
Nosta takaisin uuniin ja paista 225 asteessa vielä noin 10 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile jonkun vaniljaisen kanssa tai anna sulaa suuhun sellaisenaan.