×
Omppukakku

Omppukakku

       

American applecake, kavereiden kesken Omppukakku Ameriikoista, on parasta mitä pihapuun punaposkista voi pyöräyttää. Mausteinen ja mehevä kahvipöydän kaunotar saa syksyn maistumaan makealta ❤

Omppukakku

  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 3 luomumunaa
  • 4 dl omppuraastetta
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1,5 dl mantelirouhetta
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  2. Lisää kananmunat yksitellen samalla napakasti vatkaten.
  3. Sekoita omppuraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  5. Levitä taikina vuokaan ja lykkää kakku uunin alatasolle 175 asteeseen paistumaan tunniksi.
  6. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Täyte ja kuorrutus

  • 50 g pehmeää voita
  • 2 rs (yht 400 g) maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
  • 1,5 – 2 dl tomusokeria
  • 1/2 sitruunan kuoriraaste
  1. Notkista pehmeä voi sähkövatkaimella.
  2. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vaahdota tasaiseksi.
  3. Sekoita tomusokeri mukaan ja mausta sitruunalla.
  4. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia, (kakun voi hyvin leipoa herkuttelua edeltävänä päivänä jääkaappiin) täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella.
  5. Koristele mieluisaksi, vaikka pähkinöillä.

Nam!