Omppukakku
American applecake, kavereiden kesken Omppukakku Ameriikoista, on parasta mitä pihapuun punaposkista voi pyöräyttää. Mausteinen ja mehevä kahvipöydän kaunotar saa syksyn maistumaan makealta ❤
Omppukakku
- 200 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 4 dl omppuraastetta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1,5 dl mantelirouhetta
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat yksitellen samalla napakasti vatkaten.
- Sekoita omppuraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 22 cm) pohjalle ja voitele reunat.
- Levitä taikina vuokaan ja lykkää kakku uunin alatasolle 175 asteeseen paistumaan tunniksi.
- Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Täyte ja kuorrutus
- 50 g pehmeää voita
- 2 rs (yht 400 g) maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
- 1,5 – 2 dl tomusokeria
- 1/2 sitruunan kuoriraaste
- Notkista pehmeä voi sähkövatkaimella.
- Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja vaahdota tasaiseksi.
- Sekoita tomusokeri mukaan ja mausta sitruunalla.
- Halkaise jäähtynyt kakku kahtia, (kakun voi hyvin leipoa herkuttelua edeltävänä päivänä jääkaappiin) täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella.
- Koristele mieluisaksi, vaikka pähkinöillä.
Nam!