Päärynä-piimäpannari
Kotvan kokkailua
Jälkiruoka, Makea leivonta
Satokauden pirtsakka päärynä pääsee pääosaan esityksessä, jossa piimästä pyöräytetään pannukakku vailla vertaa! Sivurooleissa kardemumma ja kaura huipentavat herkkuhetken! Pannukakku maistuu sellaisenaan välipalana tai vaniljajäätelöpallon kera jälkiruokana.
- 8 dl piimää
- 4 luomumunaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaniliinisokeria
- 4 rkl (ruoko)sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3-4 päärynää kuutioituna ja 1 tl:ssa kardemummaa pyöriteltynä
- Sekoita munien rakenne rikki, lisää loput ainekset ja jätä turpoamaan toviksi.
- Kuori ja paloittele päärynä kuutioiksi.
- Sekoita kardemumma palojen joukkoon.
- Kaada pannaritaikina leivinpaperin päälle uunipellille jaripottele päärynäpalaset päälle.
- Paista 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.