Pääsikö pääsiäinen yllättämään? Puuttuuko pöydästä kenties kakku? Onko aikataulu kireällä, pinnasta puhumattakaan? Hätä ei ole tämän näköinen. Tai oikeastaan on.
Nimittäin kulhokakun!
Luontaisesti gluteenittoman, sukkelasti valmistuvan kulhokakun tekee vielä täksi illaksi ja sen kyhäilee kömpelömpikin koristelija. Pääsiäisen kunniaksi keväinen kakku kätkee sisälleen pehmeää pashaa. Pirtsakka herkku on paikallaan, ettei pääsiäinen mene pelkkien suklaamunien mutusteluksi.
Pääsiäisen kulhokakku
6 luomumunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2,5 dl perunajauhoja
2, 5 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kevyesti pallovispilällä nostellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista vajaassa 200 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Yhdistä kulhossa rahkat, sitruunan kuoriraaste, sokerit, mantelirouhe ja rusinat.
Vaahdota kerma ja kääntele joukkoon.
Pilko persikat kuutioiksi.
Kokoa kakku latomalla tarjoilukulhon pohjalle vuorotellen sokerikakun palasia, hieman säilykepersikoiden lientä kostutukseen, pienittyjä persikoita ja pashatäytettä, kunnes kulho on täytetty.
Koristele oman mielen mukaan.
Tässä viimeisen kakkulevykerroksen päällä on pashaa, mantelirouhetta ja kaikkien kaapista löytyneiden suklaamunapussien pohjat!