Pääsiäisen pashakakku

Pääsiäisen pashakakku

Tämä pääsiäisen pehmein pashakakku vie kielen mennessään ja jalatkin alta! Samettisen pehmeä, sitruunan raikastama sisus, sopivia sattumia manteleista ja ripaus rusinoita!

Pohja

  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 luomumuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi.
  2. Lisää kananmuna napakasti vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
  4. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
  5. Painele taikina pohjalle ja reunoille.
  6. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte

  • 1 prk kuohukermaa
  • 1 prk rahkaa
  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 4 luomumunaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 1 dl rusinoita pienittynä
  • 1 dl mantelirouhetta
  1. Vaahdota kerma.
  2. Sekoita keskenään muut aineet ja nostele viimeisenä joukkoon kerma.
  3. Kaada täyte varoen pohjan päälle.
  4. Paista pashakakkua 150-175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.
  5. Paistoaika riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta.
  6. Kakku on kypsä, kun täyte on kunnolla hyytynyt.