Pääsiäisen pashakakku
Tämä pääsiäisen pehmein pashakakku vie kielen mennessään ja jalatkin alta! Samettisen pehmeä, sitruunan raikastama sisus, sopivia sattumia manteleista ja ripaus rusinoita!
Pohja
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 luomumuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi.
- Lisää kananmuna napakasti vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon.
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
- Painele taikina pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte
- 1 prk kuohukermaa
- 1 prk rahkaa
- 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniliinisokeria
- 0,5 dl perunajauhoja
- 4 luomumunaa
- 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
- 1 dl rusinoita pienittynä
- 1 dl mantelirouhetta
- Vaahdota kerma.
- Sekoita keskenään muut aineet ja nostele viimeisenä joukkoon kerma.
- Kaada täyte varoen pohjan päälle.
- Paista pashakakkua 150-175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.
- Paistoaika riippuu vuoan koosta ja uunin tehosta.
- Kakku on kypsä, kun täyte on kunnolla hyytynyt.