Reseptihautomosta putkahti täksi perjantaiksi pääsiäiskakku, joka ei esittelyjä kaipaa. Kerrottakoon kuitenkin, että nyt ollaan hyvien asioiden äärellä!
Mehevä brownie-kakkupohja, suklainen mokkatäyte ja kirsikkana kakun päällä suklaaganachen syleilyssä pari pääsiäismunaa 😍
Hyvään pyrittiin, mut priimaa tuli.
Pääsiäiskakku
200 g tummaa suklaata
150 g voita
5 luomumunaa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Sulata suklaa ja voi.
Vaahdota munat ja sokerit.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito muna-sokerivaahtoon.
Lopuksi kääntele suklaa-voiseos mukaan.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 20 cm) pohjalle, voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa vajaa tunti tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä.
Pohjan voi leipoa jo edellisenä päivänä ja lykätä muovipussissa jääkaappiin uottelemaan.
Kostutukseen kahvia
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 prk Irish cream & coffee-rahkaa
1 tl vanilliinisokeria
ripaus sokeria
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrute
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Kostuta kahvilla.
Vaahdota kerma ja kääntele rahka, sokerit ja suklaarouhe mukaan.
Täytä kakku.
Valmista kuorrute:
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja kaada paloiteltujen suklaiden päälle, sekoita kunnes tasaista.
Anna jäähtyä kotva ja levitä kuorrute kakun päälle.
Koristele mieluisaksi munilla. Suklaisilla tai vähemmän suklaisilla 🤭