Pääsiäiskakku
Reseptihautomosta putkahti täksi perjantaiksi pääsiäiskakku, joka ei esittelyjä kaipaa. Kerrottakoon kuitenkin, että nyt ollaan hyvien asioiden äärellä!
Mehevä brownie-kakkupohja, suklainen mokkatäyte ja kirsikkana kakun päällä suklaaganachen syleilyssä pari pääsiäismunaa 😍
Hyvään pyrittiin, mut priimaa tuli.
Pääsiäiskakku
- 200 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 5 luomumunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- Sulata suklaa ja voi.
- Vaahdota munat ja sokerit.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito muna-sokerivaahtoon.
- Lopuksi kääntele suklaa-voiseos mukaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 20 cm) pohjalle, voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa vajaa tunti tai kunnes kypsä.
- Anna jäähtyä.
- Pohjan voi leipoa jo edellisenä päivänä ja lykätä muovipussissa jääkaappiin uottelemaan.
Kostutukseen kahvia
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk Irish cream & coffee-rahkaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- ripaus sokeria
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrute
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g tummaa suklaata
- Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
- Kostuta kahvilla.
- Vaahdota kerma ja kääntele rahka, sokerit ja suklaarouhe mukaan.
- Täytä kakku.
Valmista kuorrute:
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa ja kaada paloiteltujen suklaiden päälle, sekoita kunnes tasaista.
- Anna jäähtyä kotva ja levitä kuorrute kakun päälle.
- Koristele mieluisaksi munilla. Suklaisilla tai vähemmän suklaisilla 🤭