×
Pääsiäispiirakka

Pääsiäispiirakka

       

Tänä vuonna ei pääsiäisnäytelmässä tarvitse rooleja jaella. Homma on näet harvinaisen selvä. Pääosaan pääse pirteä pääsiäispiirakka, joka jättää kahvipöydän suolaiset sun muut suupalat surutta sivuosiin. Kun mangokakun hyydyttämiseen ei ole aikaa tai kenties kärsivällisyyttä, tämä helppo herkku pelastaa pinteestä! Kertakaikkisen keväistä ja kepeää! ☀️

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 luomumuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniliinisokeria
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  2. Lisää kananmuna vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Painele voidellun, pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 3 dl mangososetta (Bonne)
  • 4 luomumunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl rusinoita
  1. Sekoita täytteet ainekset rusinoita lukuun ottamatta keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
  2. Ripottele rusinat piirakan pinnalle.
  3. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, mikäli piiras meinaa tummua liikaa.