×
Pannukeksi

Pannukeksi

    ,    

Pannukeksi eli skillet cookie tulee sieltä missä kaikki on suurempaa. Sieltä, missä ymmärretään, että enemmän todellakin on enemmän. Nyt en puhu Partalasta, mistä mainiot munat tulevat, vaan Amerikasta. Siellä ymmärrettiin, että pienet pikkuleivät on silloin tällöin kertakaikkiaan syytä korvata yhdellä suurella, suussasulavalla keksillä. Tällaisiin tilanteisiin luetaan mm. hetket, jolloin jaksaminen moniin pikkuleipäpelteihin ei riitä tai kun kokemus on opettanut, että vähintään yksi piparipelti aina palaa. Pannukeksi uuniin, munakello hälyttämään puolen tunnin päähän ja homma ei millään voi mennä mönkään! Tämä herkku saa makua sesongin aurinkoisesta appelsiinista, joka luo lyömättömän liiton tumman suklaan kyljessä. Herkkuvaroitus!

  • 185 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 luomumunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 120 g tummaa suklaata
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita appelsiinin kuoriraaste mukaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  5. Kääntele lopuksi joukkoon suklaarouhe.
  6. Taputtele taikina voideltuun, pinnoitettuun uunivuokaan (n.30×30 cm).
  7. Paista pannukeksiä 150-175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia kauniin väriseksi.
  8. Leikkaa lämpimänä sopivan kokoisiksi kolmioiksi.

Tarjoa hyvässä seurassa kahvikupposen ääressä vaniljajäätelöpallon kera tai nappaa pala kun alkaa pinnaa kiristämään!