Peltimakaroonilaatikko
Kotvan kokkailua
Pääruoka
Perinteisen lihamakaroonilaatikon pikkuserkku valmistuu vikkelästi pellillä ja kelpaa kasvissyöjillekin. Peltimakaroonilaatikko on valmis, syömään!
Peltimakaroonilaatikko
- Pussi makaroonia (n.400 g)
- Pari sipulia
- Iso pussi pakastekasviksia (esim. kukkakaali, parsakaali, porkkana)
- Pussi pakasteherneitä
- Purkki fetaa
- 6 dl maitoa
- 3 luomumunaa
- 1 tl suolaa
- Pinnalle juustoraastetta
- Keitä makaroonit, mutta jätä napakoiksi.
- Kuullota silputut sipulit öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla (ja halutessasi yrteillä tai muilla mieluisilla mausteilla).
- Keitä tai höyräytä pakastekasvikset ja herneet.
- Valuta feta ja murustele tarvittaessa pienemmäksi.
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Yhdistä munamaidon ainekset ja kippaa päälle.
- Viimeistele juustoraasteella.
- Lykkää 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi.