Vihdoin ja viimein! Tuo pieni pirtsakka pakkaus on saapunut Pohjolaan! Tällä hetkellä kauppojen hevi-osastoilla rokkaavan persimonin sesonki on täällä. Satavarma makeanhäkärän hiljentäjä saa hedelmähyllyn hymyilemään! Tänään tuo makea moniottelija pääsee piirakkaan. Simppeli kakkutaikina valmistuu ilman vatkailuja ja vieläpä ilman voita. Lopputulos lyö ällikällä.
Koita vaikka!
Persimonpiirakka
3 persimonia (~500g)
4 luomumunaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 sitruunan kuoriraaste
2,5 dl sokeria
2,5 tl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Pese ja kuutioi persimonit.
Sekoita kananmunien rakenne kevyesti rikki vispilällä.
Lisää öljy, sitruunan kuoriraaste ja sokerit.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen.
Kääntele persimonkuutiot mukaan (jätä reilu desi talteen).
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. n. 22 cm) ja sipaise reunoihin kevyesti öljyä.
Kaada taikina vuokaan.
Levitä loput persimonkuutiot taikinan päälle ja ripottele pintaan pari ruokalusikallista sokeria.
Lykkää 175 asteiseen uuniin 50-55 minuutiksi.
Alenna puolen välin paikkeilla paistolämpö 150 asteeseen, mikäli piiras meinaa tummua.
Anna jäähtyä rauhassa ja poista vuoka ympäriltä.
Kakku on makeaa ja kelpuuttaakin kernaasti kylkeensä jotain sopivan hapanta. Kokeile kermarahkaa tai ranskankermavaahtoa. Tai syö sellaisenaan