×
Pikamakaronilaatikko pannulla

Pikamakaronilaatikko pannulla

       

Päällä pahemman kerran poikkeukselliset ajat. Murheiden ja huolien hunnuttamina hetkinä meidän ja maailman väliin kaivataan jotain hyvää, tuttua ja turvallista. Päätin, että päivän reseptin on oltava jotain perinteistä ja mahdollisimman kaukana vaikeasta. Monella on kotona lauma lapsukaisia tai muita ruokittavia, joten ruokahuollon on sujuttava jouhevasti. Kaapeista ei tarvitse nyt löytyä mitään erikoisuuksia, tämä nopea ruoka valmistuu varsin vähästä. Pikaversio rakkaasta makaronilaatikosta maistuu kaikille ja meinaa ihan hymyilyttää!

(2 paistinpannullista)

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia
  • mustapippuria
  • 1,5 tl suolaa
  • 5 dl keitettyjä makaroneja
  • 8 luomumunaa
  • 2 dl maitoa
  • ripaus suolaa ja maustepippuria
  • 3 dl juustoraastetta
  1. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä.
  2. Lisää silputtu sipuli ja anna kuullottua.
  3. Mausta valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla.
  4. Nosta puolet jauhelihaseoksesta sivuun odottamaan.
  5. Lisää pannulle jääneeseen seokseen 2,5 dl keitettyjä makaroneja.
  6. Sekoita 4 luomumunaa, 1 dl maitoa ja 1,5 dl juustoraastetta sekä mausteet keskenään kulhossa ja kaada pannulle makaroni-jauhelihaseoksen päälle.
  7. Anna hyytyä hetki matalalla lämmöllä liedellä.
  8. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja nosta kuuman uunin ylätasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes paistos saa väriä.
  9. Mikäli et omista paistinpannua, jonka kahva on uuninkestävä, hyydytä paistos kokonaan liedellä maltillisella lämmöllä.
  10. Tee sivuun nostetusta jauhelihasta toinen samanmoinen satsi.
  11. Tarjoile kera ketsupin tai pirtsakan puolukkahillon!