×
Pipari-puolukkasemifreddo

Pipari-puolukkasemifreddo

,        

Mis sie mahottoman hyvää juhlajälkkäriä kaipaat, ni täs on siul sellane!

Itsenäisyyspäivän auttamatta ihanin aterian lopetus tulee tässä! 💙

Pipari-puolukkasemifreddo

  • 3 luomumunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl kermaa
  • 3 luomumunan valkuaista
  • ~100 g piparkakkuja muruina
  • ~3 dl pakastepuolukoita
  1. Vaahdota keltuaiset ja sokerit.
  2. Vaahdota kerma toisessa kulhossa.
  3. Ja ei kaks ilman kolmatta, eli vatkaa valkuaiset kolmannessa kulhossa.
  4. Yhdistä keltuais-sokeriseokseen vaahdotettu kerma, piparimurut ja puolukat.
  5. Lopuksi kääntele valkuaisvaahto muutamassa erässä sekaan.
  6. Kaada pakastuksesta pitävään astiaan ja lykkää pakkaseen yöksi. Tai hätähousut viideksi tunniksi.
  7. Pyöräytä jäätelökauhalla palloiksi ja tarjoile jälkkärinä.

Ai että! Kelpuuttaa muuten kernaasti kylkeensä kinuskia, piparimuruja ja muutaman puolukan, mutta maistuu mukisematta sellaisenaankin!

Ps. Voit valmistaa semifreddon myös annosmuotteihin tai esim. silikoniseen pitkään leipävuokaan, josta kumottuasi leikkaat näppärästi siivuja.