Pirun piirakka
Karkki vai kepponen?
Kiitos ei kumpaakaan. Sen sijaan tilataan pellillinen parasta paholaisen piirakkaa. Pimeät päivät vaativat vastapainoksi vielä pimeämpää piirakkaa, ainakin näin Halloweenin aikaa! Syntisen mehevä brownie-pohja saa päälleen sysimustan, luvattoman herkullisen lakukuorrutteen. Ihan hirveen hyvää! 🖤
Pirun piirakka (pellillinen)
- 4 luomumunaa
- 3 dl sokeria
- 3 tl vanilliinisokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 150 g tummaa suklaata rouhittuna
- 1,5 dl maitoa
- 175 g voisulaa
- Vaahdota munat ja sokerit.
- Yhdistä kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään.
- Lisää sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa.
- Lopuksi kääntele jäähtynyt voisula mukaan.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 30×30 cm).
- Paista 175 asteisessa uunissa noin vartin verran.
- Jätä jäähtymään.
Kuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 12 kpl Kick-lakritsipatukkaa
- nökäre voita
- +valkosuklaata viimeistelyyn
- Katko lakupatukat kattilaan.
- Kaada kerma perään ja lämmittele sekoitellen, kunnes patukat ovat sulaneet.
- Anna porista hissukseen reilu 10 minuuttia, kunnes sopivasti sakenee.
- Lisää pari palaa voita ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
- Anna hetken jäähtyä ja koristele hämähäkinseitit sulatetusta valkosuklaasta.
Ps. Älä anna kuvan hämätä. Ohjeesta tulee kyllä pellillinen. Jännästi puolet piirakasta oli vain kadonnut ennen kuvauksia…