×
Pizzasarvet

Pizzasarvet

       

On aika ottaa pizzaa sarvista kiinni!

Pizzaperjantai kokee kirjaimellisesti muodonmuutoksen. Suloisen suolaiset sarvet ovat sopivaa suuhun suikattavaa tai taskuun tuikattavaa. Eli näitä napostelee niin illanistujaisissa kuin eväsretkelläkin!

PIZZASARVET 

  • 150 g voisulaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 luomumunaa
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  1. Lykkää voi ja maito kattilaan.
  2. Lämmittele, kunnes voisulaa on sulanut.
  3. Kaada kulhoon, ja kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva, sokeri, suola ja kananmunat, joiden rakenne on kevyesti rikottu.
  4. Alusta jauhoja hiljalleen mukaan.
  5. Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, jätä liinan alle kohoilemaan.
  6. Ei hätäsen hommaa, tunti ainakin.

Täyte

  • Ketsuppia, pizzamaustetta ja juustoraastetta
  1. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
  2. Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa neljään yhtä suureen osaan.
  3. Kauli ympyröiksi ja jaa ympyrät kolmioiksi taikinapyörällä.
  4. Mie jaoin jokaisen ympyrän kuuteen osaan.
  5. Levitä ketsuppia, maustetta ja juustoraastetta leveään päähän ja rullaa juustosarvien tapaan sarviksi.
  6. Lykkää leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan.
  7. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi, kymmenisen minuuttia.

Psst! Sarvet saa täyttää millä lystää, tässä versiossa mennään perusraaka-aineilla, joita kaapista löytyy aina. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!