Pizzasarvet
On aika ottaa pizzaa sarvista kiinni!
Pizzaperjantai kokee kirjaimellisesti muodonmuutoksen. Suloisen suolaiset sarvet ovat sopivaa suuhun suikattavaa tai taskuun tuikattavaa. Eli näitä napostelee niin illanistujaisissa kuin eväsretkelläkin!
PIZZASARVET
- 150 g voisulaa
- 2 dl maitoa
- 1 pss kuivahiivaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 4 luomumunaa
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- Lykkää voi ja maito kattilaan.
- Lämmittele, kunnes voisulaa on sulanut.
- Kaada kulhoon, ja kun seos on kädenlämpöistä, lisää hiiva, sokeri, suola ja kananmunat, joiden rakenne on kevyesti rikottu.
- Alusta jauhoja hiljalleen mukaan.
- Kun taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, jätä liinan alle kohoilemaan.
- Ei hätäsen hommaa, tunti ainakin.
Täyte
- Ketsuppia, pizzamaustetta ja juustoraastetta
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
- Vaivaa ilmakuplat pois ja jaa neljään yhtä suureen osaan.
- Kauli ympyröiksi ja jaa ympyrät kolmioiksi taikinapyörällä.
- Mie jaoin jokaisen ympyrän kuuteen osaan.
- Levitä ketsuppia, maustetta ja juustoraastetta leveään päähän ja rullaa juustosarvien tapaan sarviksi.
- Lykkää leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan.
- Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa kauniin värisiksi, kymmenisen minuuttia.
Psst! Sarvet saa täyttää millä lystää, tässä versiossa mennään perusraaka-aineilla, joita kaapista löytyy aina. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!