Pohjolasta potkua saava puolukkapiiras kuuluu pohjattomien piirakoiden parhaimmistoon. Piirakka on viidessä minuutissa valmis uuniin ja sen tekee vaikka unissaan. Kokeiltu on.
Niin ja sinne Lappiin ei muuten tarvitse edes lähteä. Mainiosta makumatkasta pitää huolen täyteläinen leipäjuusto, joka tuo Pohjolan parhaat puolet vikkelästi vaikka Partalaan!
Pohjaton puolukkapiiras Pohjolasta
4 luomumunaa
2 dl sokeria
2,5 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
75 g voisulaa
2 dl puolukoita
n. 200 g leipäjuustoa
Sekoita munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää sokerit, suola ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kermaviili ja maito, sekä jäähtynyt voisula mukaan.
Kaada voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan.
Ripottele päälle paloiteltu leipäjuusto ja puolukat.
Paista n. 170 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.
Alenna tarvittaessa lämpöä, mikäli piiras meinaa tummua liikaa.
Anna jäähtyä ja tarjoile jälkiruokana tai kahvipöydässä. Maistuu sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa. Nam!