Pohjattoman hyvä kesäkurpitsapiirakka

Pohjattoman hyvä kesäkurpitsapiirakka

Helle on noussut hattuun. Takki on tyhjä ja veto pois. Kuumuus on vienyt viimeisetkin voimanrippeet. Hieno homma.. Lounasaika lähestyy ja hikikarpalot kipittävät kahta kauheemmin pitkin poskipäitä.

Kuules kaveri, kuumassa kyökissä ei enää tarvitse kärvistellä. Valmiiksi tehty suolainen piirakka on parasta, mitä jääkaappi voi näillä helteillä sisällään pitää! Ei tässä kuumuudessa kukaan käy mitään taikinoita taputtelemaan, joten unohdetaan se kitalakeen tarttuva pohja kokonaan. Tehdään pohjaton ja pohjattoman hyvä piiras satokauden sankarista, kesäkurpitsasta! Fetajuusto on muuten ihan fiiliksissään päästessään mukaan piirakan pyörteisiin.

Hyvää haettiin, mutta priimaa pukkasi. Koita vaikka ite!

Pohjaton kesäkurpitsapiirakka

  • 1 kesäkurpitsa (n. 400 g)
  • 3 kesäsipulia varsineen päivineen
  • 200 g juustoraastetta
  • 6 luomumunaa
  • 1 prk (n. 150 g) fetajuustoa (yrttimaustettua)
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • valkosipulijauhetta ja tuoreita yrttejä maun mukaan
  1. Raasta kesäkurpitsa.
  2. Kuullota silputut sipulit ja varret kevyesti öljyssä pannulla.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun piirakkavuokaan.
  4. Paista 150-175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes hyytynyt ja kypsä.
  5. Tarjoile jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.
  6. Tai sitten kylmän viileesti jätät ne rehut pupuille ja lykkäät kylkeen grillatun makkaran. Molempi parempi!