×
Porkkanaleipäset

Porkkanaleipäset

       

Pimeet päivät vaatii pirtsakat leivät! Tästä helpommaksi ja herkummaksi ei muuten mene. Maukkaat ja mehevät porkkanaleipäset ovat parasta purtavaa vaikka välipalalla! 🥕

Porkkanaleipäset ~12 kpl

  • 500 g porkkanasosetta
  • 3 luomumunaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita sose, kananmunat ja öljy kulhossa.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan.
  3. Anna tovin turvota ja lusikoi leivinpaperin päälle uunipellille kekosiksi.
  4. Tasoittele lusikalla tasaisiksi.
  5. Halutessasi voit ripotella pintaan kaurahiutaleita. Vinkki vitonen: älä suotta ripottele.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia.

Maistuu muuten tilanteessa kuin tilanteessa, melkein minkä kanssa vaan!

Ps. Vihannesosastolta saa valmista sosetta pötköissä. Mie keittelin itse porkkanat ja soseutin kypsänä sauvasekoittimella sileäksi. Ei ole vaikeaa. Kumpikaan.