Porkkanapatee
Hautoen hyvää
Pääruoka
Pirteän värinen porkkanapatee maistuu monen ruuan lisukkeena. Oiva kasvisvaihtoehto joulupöytään ja vahva perinteisen porkkanalaatikon haastaja!
- 800 g porkkanoita
- 2 sipulia
- öljyä
- 2 tl kuivattua rakuunaa
- 2 tl valkosipulirouhetta
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g juustoraastetta
- 6 luomumunaa
- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Jätä kaksi porkkanaa raastamatta, niitä tarvitaan vuoan vuoraamiseen.
- Kuullota öljyssä kuorittu, silputtu sipuli ja porkkanaraaste.
- Lisää mausteet ja tuorejuusto.
- Hauduta hetki hiljalleen ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää juustoraaste.
- Yhdistä jäähtynyt porkkanamassa munaseokseen.
- Vedä kahdesta porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita.
- Voitele vuoka ja asettele porkkanasuikaleet vuoan pohjalle ja reunoille poikittain.
- Levitä massa varoen vuokaan.
- Kaada reunalliselle uunipellille vettä ja nosta vuoka siihen.
- Kypsennä uunissa vesihauteessa 200 asteessa noin tunnin verran.
- Anna pateen jäähtyä rauhassa ennen kumoamista.