×
Punajuuripannu

Punajuuripannu

       

Syksy on juuresten juhlaa ja näihin kemuihin siutkin on kutsuttu!

Yks kaks, yhtäkkiä valmistuva lounas on kaikki mitä just nyt tarviit ja vähän enemmän! Täyteläinen punajuuripannu kruunataan luomumunien eliiteillä, pikanteilla pikkumunilla.

Punajuuripannu

  • 3 nyrkinkokoista punajuurta
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 5 dl vettä
  • 1 kanafondikuutio (tai kasvisfondi)
  • Nökäre Mustaa Koskenlaskijaa
  • 5 pientä luomumunaa
  • Päälle timjamia ja murusteltua fetaa
  1. Raasta juurekset karkeasti, silppua sipuli.
  2. Kuullottele öljyssä hetkonen ja lisää vesi ja fondikuutio.
  3. Hauduttele, kunnes juurekset ovat kypsyneet ja vesi haihtunut (tarvittaessa lisää vettä).
  4. Murenna nökäre Koskenlaskijaa mukaan ja sekoittele kunnes sulaa.
  5. Tee mukavat kolot pannuun ja riko munat niihin.
  6. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kotvanen.
  7. Viimeistele yrteillä ja halutessasi fetalla.
  8. Tarjoa lounaalla esim. hyvän leivän kera