Punajuuripiiras
Hautoen hyvää
Suolainen leivonta
Käsi ylös, kenellä on takataskussa liikaa hyvien kasvispiirakoiden ohjeita.
Sitähän minäkin.
Yhtään koipea ei kohonnut ja turha niitä muutenkaan on siellä takataskussa pidellä. Tässä tulee sadonkorjuun satavarma suolainen!
Punajuuripiiras
Pohja
- 1 luomumuna
- 1,5 dl maitoa
- 70 g jäähtynyttä voisulaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruishiutaleita
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
- vajaa 1 tl suolaa
- Sekoita muna, maito ja jäähtynyt voisula.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Anna hetken turvota ja painele sitten jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reippaasti reunoille.
- Nosta jääkaappiin odottelemaan.
Täyte
- 3 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- öljyä kuullotteluun
- 1 prk fetajuustoa (esim. yrttimaustettua)
- suolaa, mustapippuria, yrttejä maun mukaan
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 3 luomumunaa
- ripaus suolaa
- päälle juustoraastetta
- Kuori ja raasta porkkanat ja punajuuret karkeasti.
- Silppua sipuli.
- Kuullottele kaikkia kaveruksia öljyssä, kunnes hiukan pehmenevät.
- Nosta liedeltä, lisää feta ja mausta seos.
- Sekoita kermaviili, maito, munat ja suola kulhossa.
- Levitä kasvisseos pohjalle ja viimeisenä kaada päälle munaseos.
- Ripottele juustoraastetta pintaan ja paista 175 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.
Maistuu muuten myös kylmänä, vaikka lounaalla!