Puolukkamoussekakku
Hautoen hyvää
Makea leivonta
On aika juhlan! ❤
Reseptiperjantain 200. resepti nököttää tuossa kakkuvadilla. Tämä itsenäisyyspäivän kunniaksi kehitelty kahvipöydän kaunotar juhlistaa myös reseptiperjantain saavuttamaa merkkipaalua.
Kiitos teille kanssaleipojat, ollut melkoinen matka. Kakkuilemisiin ❤️
Puolukkamoussekakku
- 4 luomumunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 75 g voisulaa
- Vaahdota munat ja sokerit.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen voisulan kanssa taikinaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjalle.
- Voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 170 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Pohjan voi leipoa jääkaappiin muovipussiin jo edellisenä päivänä.
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 1/2 prk maitorahkaa (á 250 g)
- 2 tl vanilliinisokeria
- reilu desi paksua puolukkahilloa (maun mukaan)
- Vaahdota kerma ja sekoita muut aineet mukaan.
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
- Levitä kerroksiin puolukkahilloa ohuelti ja päälle puolukkamoussea.
- Tee toinen väli samalla tavalla.
- Kuorrutusta varten vatkaa 2 dl vispikermaa ja lisää rahkapurkin puolikas mukaan, mausta vanilliinisokerilla ja kuorruta kakku.
- Koristele mieluisaksi.
Huom! Mikäli kakku syödään samantien, voit kostuttaa kerrokset kevyesti maidolla.