×
Puolukkamoussekakku

Puolukkamoussekakku

       

On aika juhlan! ❤

Reseptiperjantain 200. resepti nököttää tuossa kakkuvadilla. Tämä itsenäisyyspäivän kunniaksi kehitelty kahvipöydän kaunotar juhlistaa myös reseptiperjantain saavuttamaa merkkipaalua.

Kiitos teille kanssaleipojat, ollut melkoinen matka. Kakkuilemisiin ❤️

Puolukkamoussekakku 

  • 4 luomumunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 75 g voisulaa
  1. Vaahdota munat ja sokerit.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen voisulan kanssa taikinaan.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjalle.
  4. Voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.
  5. Paista 170 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä.
  7. Pohjan voi leipoa jääkaappiin muovipussiin jo edellisenä päivänä.

 

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 1/2 prk maitorahkaa (á 250 g)
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • reilu desi paksua puolukkahilloa (maun mukaan)
  1. Vaahdota kerma ja sekoita muut aineet mukaan.

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen.
  2. Levitä kerroksiin puolukkahilloa ohuelti ja päälle puolukkamoussea.
  3. Tee toinen väli samalla tavalla.
  4. Kuorrutusta varten vatkaa 2 dl vispikermaa ja lisää rahkapurkin puolikas mukaan, mausta vanilliinisokerilla ja kuorruta kakku.
  5. Koristele mieluisaksi.

Huom! Mikäli kakku syödään samantien, voit kostuttaa kerrokset kevyesti maidolla.