Mahoton maailmantilanne vaatii vastapainoksi jotain tuttua ja turvallista. Siispä palataan perusasioiden äärelle. Vaikeammat reseptit väistykööt nyt helppojen herkullisten tieltä. Raejuustolla ryyditetty pinaattipannari on onnen omiaan kotoa käsin opiskelevien ja töitä tekevien taukopalana. Raejuusto pinaatin kanssa rikastaa paitsi pannukakun ravintoarvoja, myös huolehtii mehevästä lopputuloksesta. Se maistuu niin lounaaksi kuin välipalaksikin, kylmänä tai kuumana. Pidä kuitenkin huoli, että kyytipojaksi on puolukkahilloa!
Raejuusto-pinaattipannari
5 luomumunaa
1 l maitoa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
250 g raejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl rypsiöljyä
Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa.
Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lisää hiukan maitoa ja loput jauhot, taas tasaiseksi sekoittaen (näin vältytään jauhopaakuilta).
Lisää loppu maito, sulatettu pakastepinaatti ja itseasiassa kaikki loput ainekset.
Sekoita tasaiseksi ja jätä turpoilemaan ja tuumailemaan vähintään puoleksi tunniksi.
Voit sekoitella taikinan aamulla ja paistella pannarin lounaaksi.
Paista 200 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratulla syvällä uunipellillä 30-45 minuuttia.
Paistoaika riippuu pellin koosta.
Kypsä pannukakku tuo tupaan huumaavan tuoksun ja on saanut kauniisti väriä niin päältä, kuin pohjastakin.