×
Raparperi-brita

Raparperi-brita

,        

Raparperi-brita

Pohjat

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 luomumunan keltuaista
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää keltuaiset vatkaten.
  3. Sekoita sitruunan kuoriraaste mukaan.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  5. Pingota leivinpaperit kahden irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjiin.
  6. Sipaise voita reunoille.
  7. Jaa taikina vuokiin.

 

Marenki

  • 3 luomumunan valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vanilliinisokeria
  • +mantelilastuja
  1. Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi.
  2. Lisää hiljalleen pienissä erissä sokerit mukaan.
  3. Levitä marenki pohjien päälle.
  4. Ripottele pintaan mantelilastuja.
  5. Paista 150-170 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.
  6. Anna jäähtyä.

 

Raparperihilloke

  • 1 l raparperia paloina
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  1. Keittele kasarissa kotvanen, kunnes raparperit pehmenevät hillomaiseksi.
  2. Anna jäähtyä.

 

Lisäksi

  • Kermaa ja rahkaa
  1. Kokoa brita.
  2. Levitä toiselle pohjalle hilloketta ja kermarahkaa, nosta toinen pohja piälle ja koristele maun mukkaan!