×
Raparperikeikaus

Raparperikeikaus

       

Kahvipöydän kestosuosikkeihin kuuluvan keikauskakun kesäversio valmistuu raikkaasta raparperista! ❤️

Raparperikeikaus

  • 6 dl raparperipaloja
  • 1 dl sokeria
  • 30 g voita
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 3 luomumunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  1. Voitele pyöreä kakkuvuoka ja levitä pohjalle voisulaa.
  2. Sirota sokeri ja levitä raparperipalaset päälle.
  3. Jätä uottelemaan taikinan valmistuksen ajaksi.
  4. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  5. Lisää munat yksi kerrallaan napakasti vatkaten.
  6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  7. Levitä raparperien päälle.
  8. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos uunisi on säpäkkä, laske lämpö paiston loppupuolella 150 asteeseen.
  9. Anna jäähtyä ja kumoa tarjolle.