Raparperikeikaus
Hautoen hyvää
Makea leivonta
Kahvipöydän kestosuosikkeihin kuuluvan keikauskakun kesäversio valmistuu raikkaasta raparperista! ❤️
Raparperikeikaus
- 6 dl raparperipaloja
- 1 dl sokeria
- 30 g voita
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 3 luomumunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- Voitele pyöreä kakkuvuoka ja levitä pohjalle voisulaa.
- Sirota sokeri ja levitä raparperipalaset päälle.
- Jätä uottelemaan taikinan valmistuksen ajaksi.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää munat yksi kerrallaan napakasti vatkaten.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä raparperien päälle.
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos uunisi on säpäkkä, laske lämpö paiston loppupuolella 150 asteeseen.
- Anna jäähtyä ja kumoa tarjolle.