×
Rapsuleipä

Rapsuleipä

       

Se on sitkeä. Se on sisukas. Se on monipuolinen. Se on vaatimaton. Se on vahva. Se on kirpeä. Se on pirteä.

Se, joka keväällä puskee puutarhan perältä täynnä tarmoa ja tahdonvoimaa. Hapannaama, joka ei turhia esittelyitä kaipaa.

Raparperi

Kevään edetessä toteamme, että kiisselit on keitelty, piirakat pyöritelty ja pullat pupellettu… Hyvä! On siis leivän vuoro! Tässä reseptissä raparperi kesyyntyy kauran käsittelyssä kerrassaan koukuttavaksi välipalaksi! Sopivan makea rapsuleipä helpottaa heittämällä myös herkkuhäkärää.

Rakkaudesta raparperiin!

  • 3 dl kaurajauhoja
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • kanelia, kardemummaa ja vaniljaa maun mukaan
  • 4 luomumunaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl luomuhunajaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 3-4 dl raparperipaloja
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy, hunaja ja maito.
  3. Yhdistä kuivat aineet mukaan.
  4. Viimeisenä kääntele joukkoon raparperipalat.
  5. Anna turvota vartti ja kaada pitkänomaiseen, voideltuun vuokaan.
  6. Paista 150-170 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä.

Syö sellaisenaan tai sipaise päälle voita ja raparperihilloa!